Blog

Ransomware je typ škodlivého software s jediným cílem – zašifrovat vaše firemní data. Jak se proti němu mohou společnosti nejlépe bránit?
Nástroje jako je ChatGPT nám v běžném pracovním životě mohou spoustu věcí usnadnit. Ale zároveň ohrozit společnost při jejich nedbalém využívání. Jak s chatboty pracovat bezpečně?
Nařízení o digitálních službách (DSA) se zaměřuje na regulaci provozovatelů služeb v online prostředí. Novými povinnostmi se musejí společnosti řídit od 17. února 2024.
Nařízení DORA ovlivní provádění penetračních testů ve finančních institucích. Proč je to ale důležité pro jejich kybernetickou bezpečnost?
S novým zákonem o kybernetické bezpečnosti dle směrnice NIS2 se budou muset společnosti vypořádat s povinným zaváděním bezpečnostních rolí. O jaké role se jedná a jaké budou mít povinnosti?
Nařízení DORA přináší nová pravidla pro finanční instituce a zároveň s nimi i nové povinnosti a vyšší odpovědnost pro jejich vrcholové vedení.
Nařízení DORA klade důraz kromě odolnosti finančních institucí i na bezpečnostní opatření jejich dodavatelů služeb IKT. Právě ti totiž hrají významnou roli v kybernetické bezpečnosti celého finančního sektoru.
Jaké jsou povinnosti ve vyšším a nižším režimu povinností podle návrhu zákona o kybernetické bezpečnosti, který implementuje požadavky NIS2?
Stále více společností se stává obětí kybernetických útoků. Proto je důležité vědět, jak se před kybernetickými útoky chránit a jaké kroky můžete podniknout.

Newsletter

Chcete mít jistotu, že Vaše společnost je chráněna před kybernetickými hrozbami a zároveň být v souladu s platnou legislativou? Přihlaste se k odběru newsletteru a získejte praktické rady od našich konzultantů s právním vzděláním.

Kliknutím na odeslat vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů pro marketingové účely.

EMAIL