Podcast s Katkou Hůtovou: Nedělejme to pro čárku

Podcast komoraplus
Pusťe si podcast s naší zakladatelkou a manažerkou kybernetické bezpečnosti

Bezpečnost je základní podmínkou existence firmy i jejího rozvoje. A týká se to i bezpečnosti kybernetické – o co méně jsou kybernetické hrozby vidět, o to mohou být nebezpečnější. Zvláště v byznysovém prostředí. Útoky hackerů jsou stále častější a sofistikovanější, objem škod roste. A mýlil by se ten, kdo by si myslel, že se kybernetické bezpečnostní incidenty týkají pouze kritické infrastruktury nebo velkých korporací. Zranitelní jsme všichni.

Kybernetická bezpečnost není raketová věda, a nový zákon spolu s vyhláškami o kyberbezpečnosti mohou společnostem nabídnout příležitost, jak nastavit bezpečnostní procesy probyznysově. Smyslem nové legislativy totiž není, abyste si odškrtli splnění další povinnosti z pomyslného seznamu, ale abyste především chránili své podnikání před kybernetickými hrozbami.

Jaké změny v legislativě nás čekají? Jak souvisí směrnice NIS2 s nařízením DORA? Kolik času budou mít společnosti na přípravu a s čím doporučujeme začít, pokud chcete splnit nutné minimum? Poslechněte si podcast s Katkou Hůtovou, manažerkou kybernetické bezpečnosti a jednou ze zakladatelek naší společnosti, která vás provede aktuálními změnami.

Procesy nemusejí být složité a dlouhé, aby byly účinné. I proto se snažíme vše zjednodušovat a přistupovat k nastavení kybernetické bezpečnosti selským rozumem.

Podcast je součástí série Horká kaše a vznikl ve spolupráci s portálem www.komoraplus.cz.

Buďte připraveni

Pomůžeme Vám s praktickou přípravou Vaší společnosti na novou legislativu o kyberbezpečnosti.

Další články

Kybernetická bezpečnost je stále důležitější součástí každého podnikání. Věnujete ji dostatek finanční pozornosti? Jak a kolik byste do ní měli investovat?
Plány jako jsou BCP, DRP nebo plán zvládání rizik zajišťují kybernetickou bezpečnost a pomáhají udržet kontinuitu činností. Co by měly obsahovat?
Pusťte si podcast s Katkou Hůtovou, která vás provede připravovanými změnami podle nového zákona o kybernetické bezpečnosti.

Newsletter

Chcete mít jistotu, že Vaše firma je chráněna před kybernetickými hrozbami a zároveň být v souladu s platnou legislativou? Přihlaste se k odběru newsletteru a získejte praktické rady od našich konzultantů s právním vzděláním.

Kliknutím na odeslat vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů pro marketingové účely.