Blog

Nařízení DORA klade důraz kromě odolnosti finančních institucí i na bezpečnostní opatření jejich dodavatelů služeb IKT. Právě ti totiž hrají významnou roli v kybernetické bezpečnosti celého finančního sektoru.
Jaké jsou povinnosti ve vyšším a nižším režimu povinností podle návrhu zákona o kybernetické bezpečnosti, který implementuje požadavky NIS2?
Stále více společností se stává obětí kybernetických útoků. Proto je důležité vědět, jak se před kybernetickými útoky chránit a jaké kroky můžete podniknout.
Návrh zákona o kybernetické bezpečnosti (dle směrnice NIS2): Legislativní rada vlády se vyjádřila a doporučila jeho přepracování.
Nový zákon o kybernetické bezpečnosti má být účinný začátkem příštího roku, v právním řádu zakotvuje povinnosti, která požaduje směrnice NIS2.
Nová verze konceptu Cyber Security Framework 2 byla uvedena. Co mají CFS2, ISO 27001 a NIS2 společného? A měli byste se jimi řídit?
Právní regulace kyberbezpečnosti v České republice po implementaci směrnice NIS2. Jaké předpisy budou upravovat kybernetickou bezpečnost?
DORA (Nařízení o digitální provozní odolnosti), představuje závazný rámec pro řízení rizik ve finančním sektoru. Co všechno byste o nařízení měli vědět?
Nová pravidla kybernetické bezpečnosti EU zajišťují bezpečnější hardware a software – EU Cyber Resilience Act.

Newsletter

Chcete mít jistotu, že Vaše společnost je chráněna před kybernetickými hrozbami a zároveň být v souladu s platnou legislativou? Přihlaste se k odběru newsletteru a získejte praktické rady od našich konzultantů s právním vzděláním.

Kliknutím na odeslat vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů pro marketingové účely.